Društvo

PEROVIĆ TRAŽILA FUNKCIONERSKU NAKNADU

Autor Balša Janković Izvor Vijesti

Jelena Perović tražila je od Savjeta te institucije da joj se omogući da još godinu prima naknadu po prestanku funkcije, tzv. funkcionersku naknadu.

Izvor: X/Agencija za sprječavanje korupcije

Bivša direktorica Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) Jelena Perović tražila je od Savjeta te institucije da joj se omogući da još godinu prima naknadu po prestanku funkcije, tzv. funkcionersku naknadu.

Prema informacijama "Vijesti", Perović je tražila naknadu zarade u visini zarade koju je primala u posljednjem mjesecu prije prestanka funkcije.

Savjet Agencije za sprečavanje korupcije trebalo bi o tome da se izjasni na sjednici koja bi mogla biti održana već krajem ove sedmice. Savjet bi na istoj sjednici trebalo da odredi i vršioca dužnosti direktora, s obzirom na to da taj insitut predviđa juče jednoglsno usvojeni Statut Agencije.

V.d. direktora Agencije, prema informacijama "Vijesti", odrediće prosta većina - tri od pet članova Savjeta.

Jelena Perović smijenjena je prošle sedmice.

Perović je u kućnom pritvoru od sredine aprila zbog sumnje da je zloupotrijebila položaj, a kako je ranije saopšteno iz Specijalniog državnog tužilaštva, tužioci sumnjaju i da je oštetila državni budžet za više od 100.000 eura, prenose Vijesti.

Ona je nakon prošlonedjeljnje odluka Savjeta saopštila da je njena smjena “politički motivisana” i da “političke partije u čije ime, kako tvrdi, većina članova Savjeta sprovodi plan za njeno razrješenje, očigledno imaju obećanje nekažnjivosti za mnoga krivična djela”.