Društvo

ASK ODLUČUJE DA LI ĆE OD PEROVIĆ ZAHTIJEVATI IZJAŠNJENJE O POSTOJANJU RAZLOGA ZA NJENO RAZRJEŠENJE

Autor Vasilisa Grgurević

Od direktorice Agencije će tražiti i da im dostavi sve ugovore o djelu i ugovore o radu koji su zaključeni od prvog jula do danas.

Izvor: X/Agencija za sprječavanje korupcije

Novoizabrani Savjet Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) odlučiće danas o upućivanju zahtjeva direktorici ASK-a Jeleni Perović, koja tu funkciju obavlja iz kućnog pritvora, da se izjasni o postojanju razloga za njeno razrješenje, odnosno da prilikom izbora navodno nije ni ispunjavala uslove za postavljenje na tu poziciju.

Kako se navodi u predloženom dnevnom redu koji je članovima dostavio predsjednik Savjeta ASK-a Pavle Ćupić, Perović prilikom izbora u julu 2020. godine nije dostavila najmanje tri mišljenja o stručnim i radnim kvalitetima od pravnih lica kod kojih je radila ili sa kojima je ostvarila saradnju, što je bio jedan od uslova za izbor.

Članovi Savjeta će se prije izjašnjenja o ovoj odluci upoznati sa dokumentacijom koju je Perović podnijela na konkursu za izbor i na osnovu koje je bila izabrana od strane prethodnog saziva Savjeta na čijem je čelu bio Momčilo Radulović.

Savjet planira i da od Perović zatraži da im dostavi sve odluke kojima je sama sebi odobrila i potpisala varijabilni dio zarade, prekovremeni rad i druge vrste naknada u prošloj godini.