Društvo

POŠTA: POZIVAMO DPS DA NASTAVI DA KORISTI USLUGU DOSTAVE PROMOTIVNOG MATERIJALA

Pozivamo Demokratsku partiju socijalista (DPS) kojoj pripada i poslanik Andrija Nikolić da i dalje nastavi da koristi Poštinu uslugu dostave promotivnog materijala, saopšteno je danas iz Pošte Crne Gore.

Izvor: MONDO

Oni su se oglasili povodom toga što je šef Kluba poslanika DPS-a u Skupštini Crne Gore Andrija Nikolić ranije danas kazao da je došlo do brutalne zloupotrebe javnih preduzeća u susret lokalnim izborima. On je saopštio da je jutros građanima Crne Gore uz račune za struju Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) dostavljen i politički program Pokreta Evropa sad (PES) i tražio od direktora Pošte Crne Gore da objasni kako je došlo do toga.

"Dužni smo da široj javnosti objasnimo koje je zapravo polje djelovanja Pošte Crne Gore, odnosno koje usluge pruža ovo državno preduzeće, na osnovu kojih i obezbjeđuje finansijska sredstva i obogaćuje budžet Kompanije. Pored brojnih komercijanih usluga, Pošta Crne Gore pruža i uslugu dostave promotivnog materijala. Nije riječ ni o kakvoj inovaciji, već o usluzi koju Pošta pruža pravnim i fizičkim licima, kao i političkim partijama duži niz godina", ističe se u saopštenju Pošte.

Oni su dodali da se sa samom uslugom svi zainteresovani mogu upoznati i na zvaničnom sajtu Pošte Crne Gore.

"Takođe bismo pomenuli da ovo nije prvi put da neka politička partija koristi ovu uslugu za promociju političkih programa. Naprotiv, to godinama unazad rade različite partije, kako one koje su na poziciji, tako i opozicione, pa pozivamo i partiju kojoj pripada i poslanik Nikolić da i dalje nastavi da koristi Poštinu uslugu dostave promotivnog materijala. Ono što je najvažnije jeste da se Pošta Crne Gore može pohvaliti da uredno i pravovremeno vrši naplatu svih dugovanja, čime se znatno doprinosi budžetu Kompanije. Tako je i u ovom slučaju regularno izdat račun klijentu", piše u saopštenju Pošte.

Iz te kompanije napominju da se promotivni materijal ne dostavlja uz bilo koju drugu pošiljku, već zasebno, kao posebna pošiljka, što se kako su kazali iz Pošte može vidjeti i na fotografiji koju je Nikolić objavio na svom profilu na društvenoj mreži Iks.