Društvo

MPNI: USKORO 21 NOVO VOZILO ZA PREVOZ UČENIKA

Autor Anđela Vukčević

"Nakon odluke Državne komisije sa kontrolu postupaka javnih nabavki, Uprava za imovinu potpisala je Ugovor o javnoj nabavci, dok je Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija potpisalo Ugovor o plaćanju po javnoj nabavci za nabavku 21 vozila kapaciteta 12 + 1 sjedišta.

Izvor: MPNI

Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija saopštilo je da su potpisali ugovor o nabavci 21 vozila za prevoz učenika.

"Nakon odluke Državne komisije sa kontrolu postupaka javnih nabavki, Uprava za imovinu potpisala je Ugovor o javnoj nabavci, dok je Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija potpisalo Ugovor o plaćanju po javnoj nabavci za nabavku 21 vozila kapaciteta 12 + 1 sjedišta za potrebe prevoza učenika u Crnoj Gori. Ova nabavka se realizuje putem finansijskog lizinga na period od 5 godina, dok je njena ukupna vrijednost 1.116.000 eura", navodi se u saopštenju.

Ugovor je sa kompanijom "Osmanagić" potpisala je resorna ministarka Anđela Jakšić Stojanović. Ona je, kako je saopšteno, tom prilikom izrazila zadovoljstvo što će "skoro u potpunosti biti riješen jedan od velikih problema kada je u pitanju ne samo prevoz, već i bezbjednost učenika, posebno na sjeveru i u ruralnim područjima Crne Gore".

"Kompanija Osmanagić d.o.o. je iskazala spremnost da dodatnim angažovanjem vozila budu predata školama na upotrebu u što skorijem roku", zaključuje se.