Društvo

CRMNIČANI NAJAVILI MOGUĆE PROTESTE ISPRED OPŠTINE BAR

Autor Anđela Vukčević Izvor Vijesti

"Mi smo rekli da smo spremni sjutra da sjednemo i da potpišemo ugovor"

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Grupa građana Crmnice i četvrti put je na dva sata blokirala tunel Sozina tražeći da se svim Crmničanima omogući besplatan prolaz kroz tunel, a da stanovnici Bara koji imaju potrebu da često dolaze u Crmnicu - dobiju makar jedan besplatan prolaz dnevno.

Osim toga, traže i određeni broj radnih mjesta za mještane Crmnice u kompaniji "Monteput", koja gazduje Sozinom, a očekuju i veća ulaganja u lokalnu zajednicu, pišu Vijesti.

Poručuju i da im je neprihvatljiv najnoviji predlog Monteputa i opštine Bar da im se povećaju subvencije za prolazak kroz tunel na 200 hiljada eura godišnje i najavljuje moguće proteste i ispred opštine Bar.

"Mi smo rekli da smo spremni sjutra da sjednemo i da potpišemo ugovor. Sad ga niko ne pominje, nego samo da će da prebace novac neki mjesnoj zajednici i taj novac je sad ne samo za Crmnicu, nego za Ostros i Šestane, što mi i tražimo od prvog dana. Ali ne tražimo na ovaj način koji je stvarno neozbiljan ali evo da vidimo šta će biti", rekao je mještani crmnice Aleksandar Plamenac.

Mještanin Crmnice Dragoljub Bajković dodao je da ono što su se dogovorimo, da su ispoštovali,pišu Vijesti.

"A oni što rade u rukavicu to je njihov problem. Moraćemo malo radikalnije. Malo duže ćemo produžitI ove štrajkove, a i možda ćemo i na neke druge destinacije pa ćemo vjerovatno poći i pred barsku opštinu", kazao je Bajković.