Društvo

TRAŽI SE OSTAVKA MILOŠ RAJKOVIĆA! Mještani tvrde da namješta tendere

Autor Anđela Vukčević Izvor RTCG

Oni su kazali da je tender aposlutno namješten i da imaju za to dokaze, a ostavku direktora Uprave, osim zbog toga, traže i zbog njegovih neodgovornih nastupa u javnosti i izjava.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Vlasnici malih drvoprerađivačkih firmi iz Rožaja i Berana zatražili su danas na protestu u blokadi magistrale u mjestu Kalače ostavku direktora Uprave za šume (UP) Miloša Rajkovića, kao i poništenje tendera 1 za drvo u dubećem stanju.

Oni su kazali da je tender aposlutno namješten i da imaju za to dokaze, a ostavku direktora Uprave, osim zbog toga, traže i zbog njegovih neodgovornih nastupa u javnosti i izjava.

“Ovdje je danas oko 25 firmi iz Rožaja i oko 15 firmi iz Berana. Rajković sa tendera i šuma u izjavama prebacuje loptu na opasan teren nekakvog izmišljenog nacionalizma. To su čiste laži, kao sto su laži i da mu je neko prijetio”, saopštili su učesnici protesta.

Mali drvovpredađivači tvrde i da je direktor Uprave za šume viđen prije raspisivanja tendera u društvu nekih od velikih koncesionara za koje je tender namješten.

“Mi ćemo nastaviti proteste koje smo započeli sve dok se ova dva zahtjeva ne ispune – poništenje tendera i smjena Miloša Rajkovića”, saopšteno je na skupu.

Oni kažu i da to što Rajković nudi sanitar “ako su patriote” neka da patriotama kojima će namjestio tender.

Bura oko tendera i poziva za dodjelu koncesija za drvo u dubećem stanju započela je prije skoro mjesec, kada je tender raspisan, i proširila se na gotovo čitav sjever.

Malo drvoprerađivači dodaju i da Uprava za šume goneći kamione sa pet metara čokova bukovine za ogrijev, i napadajući policiju i šumarske inspektore, pokušava da skrene pažnju sa, kako kažu, dobro osmišljene pljačke stotine hiljada kubika najkvalitetnijeg drveta.

Protest je protekao mirno, a najavljen je i novi vrlo brzo ako zahtjevi drvoprerađivača ne budu ispunjeni.

“Smjena direktora Uprave za sume i poništenje tendera”, ponovili su učesnici protesta.