Društvo

MILATOVIĆ UPUTIO MOLBU MEĐUNARODNIM PARTNERIMA! TRAŽI MODERNA VOZILA ZA GAŠENJA POŽARA

Autor Anđela Vukčević

Na taj način, unaprjeđujući efikasnost i bezbjednost vatrogasaca, sačuvaćemo ljudske živote, imovinu i prirodu koji su proteklih sedmica na udaru vatrenih stihija”

Izvor: Predsjednik Crne Gore

Kao što sam i obećao našim vatrogascima u Službi zaštite i spašavanja Glavnog grada, međunarodnim partnerima uputio sam danas molbu za donaciju modernog vatrogasnog vozila specijalno dizajniranog za teške terene i složene akcije spašavanja ljudskih života na visokim objektima, saopštio je predsjednik Crne Gore Jakov Milatović.

“Ovo vozilo omogućilo bi timovima brže reagovanje i upravljanje požarima na izazovnim terenima, čemu svjedočimo posljednjih dana širom naše zemlje. Na taj način, unaprjeđujući efikasnost i bezbjednost vatrogasaca, sačuvaćemo ljudske živote, imovinu i prirodu koji su proteklih sedmica na udaru vatrenih stihija”, naveo je Milatović na mreži X.

Takođe, još jednom je apelovao na građane da odgovornim ponašanjem, u skladu sa preporukama nadležnih institucija, doprinesu eliminaciji ljudskog faktora kao uzroka požara.