Društvo

VELIKI POŽAR NA DAJBABSKOJ GORI

Autor Anđela Vukčević Izvor MINA

U gašenju požara učestvuje avion Direktorata.

Izvor: MONDO/Milica Mrvaljević

Veliki požar izbio je danas na Dajbabskoj gori u Podgorici, kazao je vršilac dužnosti komandira Službe zaštite i spašavanja Glavnog grada, Zdravko Blečić.

On je kazao da su na terenu podgorički vatrogasci i ekipe Direktorata za zaštitu i spašavanje.

"Požar je većih razmjera, pomažu nam ekipe Direktorata za zaštitu i spašavanje", rekao je Blečić agenciji MINA.

On je naveo da u gašenju požara učestvuje avion Direktorata.

Gradonačelnica podgorice Olivera Injac kazala je da je požar većih razmjera zahvatio Dajbabsku goru i da pripadnicima podgboričke Službe pomažu i kolege iz Kolašina, ali i iz Direktorata za zaštitu i spašavanje čiji avion je angažovan.

"Ono što je važno je da smo uspjeli da zaštitimo kuće u podnožju i ukoliko stanje ostane ovakvo, požar će u najkraćem roku biti lokalizovan. Hvala brojnim sugrađanima koji su nam pritekli u pomoć, ne samo danas, već tokom prethodnih nekoliko nedjelja“, kazala je Injac.

Ona je uputila apel svima da svojim ponašanjem doprinesu smanjenju rizika od nastanka požara i podsjetila da je na snazi zabrana paljenja vatre na otvorenom prostoru.

"Apelujem na sve građane da se sa najvećim stepenom ozbiljnosti odnose prema ovakvim situacijama, a da svojim ponašanjem utiču na smanjenje rizika od nastanka požara“, kazala je Injac.