Društvo

ODMARALIŠTE NA VERUŠI DOBIJA DVA MODERNA PAVILJONA SA 60 TROKREVETNIH SOBA

Autori Gradska RTV Balša Janković

Nakon idejno-arhitektonskog rješenja, uskoro će biti dobijeni i urbanističko – tehnički uslovi, navodi Milošević.

Izvor: PG biro

Nakon više od šest decenija trajanja porušeni su paviljoni “Tara” i “Komovi” u dječjem odmarilištu na Veruši. Na njihovom mjestu, biće izgrađena dva moderna paviljona sa 60 trokrevetnih soba, kazao je za Gradsku direktor Dječjeg saveza Aleksandar Milošević.

Milošević objašnjava da odmaralište na Veruši nije zadovoljavalo standarde smještaja namijenjenog najprije djeci. Prema trenutnom planu, ističe, rekonstruisano odmaralište moglo bi da bude otvoreno 1. jula naredne godine.

„Tada će ono biti u potpunosti novo. Imaćemo dva potpuno nova objekta, i imamo treći novi objekat Veruša sa 48 ležajeva, soba i apartmana sa kupatilima koje smo iz dvije faze iz dva budžeta izgradili u 2021/2022. godini“, najavio je Milošević.

„Tada pristupamo izradi glavnog projekta koji bi trebao da bude revidovan i potpuno završen sredinom jeseni ove godine, kako bismo ušli u zakonsku proceduru traženja firme koja će da vrši nadzor. Plativši dobar nadzor time garantujemo kvalitet objekta i da nećemo imati bilo kakvu vrstu vanrednih ulaganja barem u narednih deset godina“, istakao je Milošević.

Nakon idejno-arhitektonskog rješenja, uskoro će biti dobijeni i urbanističko – tehnički uslovi, navodi Milošević.

Smatra i da sa novim paviljonima odmaralište na Veruši može postati komercijalno.

„Na oko 40 kilometara od Podgorice, na 1.200 metara nadmorske visine, a gdje je veći dio puta – auto-put, mi postajemo prirodno najbolje i napristupačnije podgoričko izletište. Gradiće se tereni, Glavni grad ima preko 4.000 zaposlenih koji preko sindikata mogu da idu na zimovanje ili ljetovanje, a tu su i penzioneri koji mogu da odmore u mirnim životnim godinama”, naveo je Milošević.

Osim rekontrukcije, radi se i na trajnom rješavanju vodosnabdijevanja odmarališta, poručio je Milošević.

Možda ce vas zanimati