Društvo

ŠĆEKIĆ: ZA TERETANU I TEREN U PLUŽINAMA IZDVOJENO SKORO 50.000 EURA

Autor Vasilisa Grgurević

Ministar sporta i mladih Dragoslav Šćekić sa saradnicima boravio je u radnoj posjeti Opštini Plužine, te na poziv predsjednika Opštine Slobodana Delića, zajedno sa njim položio kamen temeljac za novu dvoranu, što je, kako je rekao, istorijski dan za Plužine.

Izvor: Kabinet potpredsjednika Vlade

„Polaganjem kamena temeljca za novu dvoranu, Plužine već danas postaju istinski sportski centar u kojem će stasavati generacije sportista. Ovaj projekat je od suštinske važnosti za opštinu jer će pružiti vrhunske uslove za treninge, takmičenja i druge sportske manifestacije. Biće centar okupljanja, ne samo sportskih, već i kulturno-umjetničkih, što će dodatno promovisati Plužine i Pivu“, kazao je Šćekić.

Kako je saopšteno, tu priliku Šćekić je iskoristio da obiđe adaptirani fudbalski teren i teretanu. Za ove projekte Ministarstvo sporta i mladih izdvojilo je skoro 50 hiljada eura i na taj način, kako kaže Šćekić, dalo svoj skroman doprinos razvoju sportske infrastrukture u Plužinama.

„Ovo je plod zajedničkog truda i zalaganja mnogih pojedinaca i institucija. Drago mi je što je Ministarstvo sporta i mladih moglo da učestvuje u svemu ovome i što smo bili u prilici da pomognemo prilikom adaptacije fudbalskog terena na kojem se već 55 godina tradicionalno igra sada već i regionalno poznat turnir u malom fudbalu i koji je zaslužio osvježenje“, rekao je Šćekić.

Kako je kazao, novoopremljenu teretanu će koristiti kako sportisti, tako i građani.

“To su mjesta gdje će naši mladi, ali i svi drugi građani, moći da provode svoje slobodno vrijeme na zdrav i koristan način, razvijajući svoje fizičke sposobnosti i jačajući sportski duh“, zaključio je.

Na kraju, Šćekić je Deliću i svim mještanima Plužina čestitao Dan opštine.