Društvo

NOVI DIREKTOR POLICIJSKE AKADEMIJE JE NENAD VOJINOVIĆ

Autor Anđela Vukčević

Vojinović je proveo sedam godina u Sektoru kriminalističke policije kao inspektor u oblasti suzbijanja imovinskih i krvnih delikata. Bio je šef Odsjeka za suzbijanje krađa i teških krađa podgoričke policije.

Izvor: Policijska akademija

Novi direktor Policijske akademije u Danilovgradu je Nenad Vojinović.

Kako je saopšteno, Vojinović dolazi na Policijsku akademiju iz Ministarstva unutrašnjih poslova, Odjeljenja za unutrašnju kontrolu policije, gdje je bio raspoređen kao viši policijski inspektor I klase i koordinator Grupe za unutrašnje istrage.

Vojinović je proveo sedam godina u Sektoru kriminalističke policije kao inspektor u oblasti suzbijanja imovinskih i krvnih delikata. Bio je šef Odsjeka za suzbijanje krađa i teških krađa podgoričke policije.

U periodu 2008-2018. godine radio je kao predavač na predmetu Kriminalistika na Policijskoj akademiji u Danilovgradu obučavajući buduće policijske kadrove.

“Radio je i kao saradnik u nastavi na Pravnom fakultetu UCG, na studijskom programu Bezbjednost i kriminalistika. Bio je član komisija za bezbjednosne smetnje u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP), gde je igrao važnu ulogu u osiguravanju visokih standarda stručnosti među policijskim službenicima. Takođe, Vojinović je aktivno učestvovao u brojnim stručnim seminarima i konferencijama iz oblasti suzbijanja kriminaliteta, što ga čini istaknutim stručnjakom u ovoj oblasti”, saopšteno je iz Policijske akademije.

Njegovo obrazovanje uključuje Višu školu unutrašnjih poslova u Beogradu, Fakultet za poslovni menadžment u Baru, kao i Fakultet bezbjednosti u Beogradu, gde je specijalizirao u oblasti odbrane od terorizma.

“Trenutno je u završnoj fazi izrade magistarskog rada na Fakultetu humanističkih studija, na temu “Politika suzbijanja organizovanog kriminala u Crnoj Gori”. Završio je preko 40 specijalističkih seminara i kurseva, uključujući obuku u prestižnoj američkoj FBI međunarodnoj ILEA akademiji, gde se dodatno usavršavao u izradi zakonskih modela za antikorupciju. Vojinović je oženjen, ima jednog sina i nosilac je crnog pojasa u karateu. Kao dugogodišnji trener u karate klubu „Iskra” iz Danilovgrada postiže vrhunske rezultate u ovom najtrofejnijem crnogorskom sportu. Samo u poslednjoj godini njegovi takmičari su osvojili tri evropske medalje”, zaključuju u saopštenju.