Društvo

BLEČIĆ: Požar na Radovču nije lokalizovan, za dan 37 intervencija

Autor Milica Mrvaljević Izvor RTCG

Blečić je kazao da se požar na Radovču se aktivirao tokom noći

Izvor: MONDO/ BALŠA JANKOVIĆ

Pripadnici Službe zaštite i spašavanja Glavnog grada pokušaće u što kraćem roku da lokalizuju požar na Radovču, a dodatno otežava to što je teren nepristupačan i težak, kao i loša radio veza, kazao je v.d. komandira Službe zaštite i spašavanja Glavnog grada Zdravko Blečić u Jutarnjem programu TVCG.

Blečić je kazao da se požar na Radovču se aktivirao tokom noći, kao i da se, prilikom odbijanja vatre, proširio u pravcu Seoca.

“I sada evo u zavisnosti od smjera vjetra i inteziteta požara naše ekipe su na terenu i pratimo situaciju. Jedna kuća je u blizini i ekipe su locirane upravo tu”, naveo je on.

Blečić je kazao i da od inteziteta vjetra zavisi da li ima opasnosti za Pipere.

“Nadamo se da će malo oslabiti tokom dana a u svakom slučaju mi ćemo poslati dodatne ekipe na teren”, kazao je on i dodao da su trenutno dvije ekipe vatrogasaca na terenu.

Svi ostali požari su, dodaje, lokalizovani.

“Služba zaštite je u prethodna 24 časa imala 37 intervencija. Na pojedinim lokacijama službenici su izlazili više puta i uspješno riješili situacije. Krizna područja trenutno su područje Zete i Malezije, kao i Radovče”, naveo je on.

Apelovao je na građane da se pridržavaju naredbe o zabrani loženja i upotrebe vatre na otvorenom prostoru, kao i da u slučaju najmanjeg dima ili vatre odmah obavijeste službu na broj 123.