Društvo

ISPLIVAO SNIMAK PREMLAĆIVANJA NA GRANICI SA HRVATSKOM: Grupa Albanaca izvukla OCA I SINA iz vozila, a onda nastao haos

Autor Milica Mrvaljević Izvor Kurir

Hrvatska policija privela je trojicu državljana Albanije zbog premlaćivanja dvojice Hrvata na graničnom prelazu Karasovići!

Izvor: screenshot

Jedan je pušten dok su ostala dvojica zbog nanošenja teških tjelesnih povreda zadržana u pritvoru i protiv njih će biti podnijeta krivična prijava.

Otac i sin iz Konavala, podsjetimo, zadobili su teže povrede dok su zaobilazili kilometarsku kolonu u subotu prilikom povratka kući. Grupa Albanaca, koja je čekala u koloni automobila na granici s Crnom Gorom, prebila je dvojicu muškaraca misleći da žele da se proguraju.

Zaustavili su ih ovi koji su čekali na izlazak iz Hrvatske. Valjda su mislili da žele preko reda na granicu. Pokušali su da im objasne da ne idu na granicu već kući, međutim, napali su ih, desetak njih ih je tuklo. Stigla je policija, priveli su trojicu, a hitna je naše odvela u bolnicu - ispričao je jedan očevidac za Dubrovački vjesnik.

Lokalni mediji navode da su otac i sin ugledni ljudi koji planiraju da otvore ugostiteljski objekat blizu granice.

Oglasila se i policija.

U subotu oko 18.40 sati, kod mjesta Bani u Konavlima, u blizini graničnog prelaza Karasovići, više osoba napalo je dvojicu Konavljana od 58 i 32 godine, od kojih je stariji zadobio teže, a mlađi lakše povrede - navode u policiji.