Društvo

OSNOVNE I SREDNJE ŠKOLE ĆE IMATI VIDEO NADZOR

Autor Milica Mrvaljević

Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija pokrenulo je proceduru za stvaranje uslova za ugradnju video nadzora u svim osnovnim i srednjim školama u Crnoj Gori.

Izvor: MPNI

Kako je saopšteno, u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i Agencijom za zaštitu ličnih podataka, Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija preduzelo je potrebne korake za ispunjavanje svih zakonskih pretpostavki neophodnih za postavljanje video nadzora u osnovnim i srednjim školama u Crnoj Gori.

“Izrađeni su nacti pravilnika i ostale potrebne dokumentacije, a sve u cilju obezbjeđivanja odgovarajućeg nivoa sigurnosti učenika i zaposlenih i čuvanja državne imovine i omogućilo da se podaci koriste u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti, koji između ostalog štiti i pravo na privatnost”, ističe se u saopštenju.

Kako su dodali, navedene nacrte pravilnika i dokumentacije, uključujući i Uputstvo za uvođenje sistema video nadzora, odnosno koraka koje je potrebno preduzeti u cilju zakonite upotrebe i instalacije ovog sistema, Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija je proslijedilo svim osnovnim i srednjim školama na dalje postupanje.