Društvo

VELIKI POŽAR I DALJE BUKTI IZNAD BUDVE: Vatrogasci se čitavu noć borili sa plamenom, sve vrijeme ekipe dežuraju

Autori RINA Milica Mrvaljević

Ogroman šumski požar koji je izbio u brdima između Budve i Cetinja

Izvor: MONDO/Milica Mrvaljević

Ogroman šumski požar koji je izbio u brdima između Budve i Cetinja još uvek nije u potpunosti lokalizovan. Posao hrabrim vatrogascima otežavaju vjetar i nepristupačan teren.

Mi obilazimo danas čitav dan, u kontakstu smo danas sve vrijeme sa kolegama iz Budve. Sa naše strane je nepristupačan teren, juče je u gašenje bio uključen i helikopter. Duv jak vetar koji je otežavao posao vatrogascima, rekao je za RINU Miloš Ćećanović komandir Službe zaštite i spašavanja Cetinje.

Osim velikog šumskog požra u brdima između Cetinja i Budve, vatrogasci-spasioci bili su angažovani i na gašenju nekoliko požara na teritoriji Cetinja.

Do jednog požara je došlo u Bajici, drugi u Rvaše. Imamo problem sa nesavjesnim građanima, danas je na primjer do požara došlo kada je čovjek zapalio seno. Uzalud apelujemo sve vrijeme, uvijek rade isto. Još jednom ipak apelujemo na sve, da vode računa, naglašava Ćećanović.

Iako se dim od požara u brdima iznad Cetinja i Budve širi čitavim tim predjelom, nema opasnosti za ljude jer u blizini nema naseljenih stambenih objekata.

Dim je vidljiv sa glavnog magistralnog puta Cetinje - Budva.

Stanje se i dalje pomno prati, a vatrogasci obilaze teren.