Društvo

KRAPOVIĆ: MLADI OFICIRI SU TEMELJ RAZVOJA VOJSKE CRNE GORE

Autor Anđela Vukčević

Kako su kazali iz MO Lazarević, je upoznao Krapovića o dinamici sprovođenja mjera planova profesionalnog razvoja oficira, naglašavajući da Vojska Crne Gore ulaže značajne resurse u obuku i edukaciju svojih pripadnika.

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

Mladi ljudi svugdje predstavljaju avangardnost, snagu i snažan pokretač svih pozitivnih dešavanja i razmišljanja, a mlade oficirke i oficiri Vojske Crne Gore (VCG) su temelj postojanja i oslonac svih procesa i aktivnosti naše Vojske, rekao je ministar odbrane Dragan Krapović.

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane (MO), Krapović i načelnik Generalštaba VCG, brigadni general Zoran Lazarević, održali su sastanak sa mlađim oficirima Vojsk u namjeri da zajednički sagledaju pitanja i oblasti u kojima je moguće unaprijediti status pripadnika Vojske.

Krapović je istakao "da mu je zadovoljstvo da direktno razgovara sa mladim oficirima, ističući njihovu ključnu ulogu u daljem razvoju i unapređenju Vojske Crne Gore".

"Nema ništa svetije nego zakleti se na vjernost i časno služiti svojoj državi i svom narodu, kao što vi služite našoj Crnoj Gori" rekao je Krapović.

Naglasio je da "Ministarstvo odbrane konstantno čini napore da unaprijedi standard i uslove rada u jedinicama Vojske, te da mu je izuzetno bitno da čuje šta o tome misle mladi oficiri".

"Naša je dužnost da obezbijedimo sve potrebne uslove za vaš profesionalni razvoj i napredovanje. Tu nam je vaše mišljenje važno jer samo zajedno možemo graditi snažnu i modernu vojsku koja će biti spremna da odgovori na sve izazove," kazao je Krapović.

Kako su kazali iz MO Lazarević, je upoznao Krapovića o dinamici sprovođenja mjera planova profesionalnog razvoja oficira, naglašavajući da Vojska Crne Gore ulaže značajne resurse u obuku i edukaciju svojih pripadnika.

"Takođe je istakao da nastoji da mlade oficire uključi u veći broj projekata u raznim oblastima i da oni u potpunosti opravdavaju ukazano povjerenje. Tokom sastanka, ministar i general su razgovarali sa oficirima o trenutnim izazovima sa kojima se suočavaju, kao i o mogućnostima za unapređenje radnih uslova. Oficiri su imali priliku da postavljaju pitanja i iznesu svoje stavove i sugestije, što je rezultiralo konstruktivnim dijalogom i razmjenom ideja", piše u saopštenju.