Društvo

POŽAR LOKALIZOVAN! OSUMNJIČENI ZA PODMETANJE POŽARA ĆE KRIVIČNO ODGOVARATI

Autor Milica Mrvaljević

Službenici policije podnijeće krivičnu prijavu protiv D.I. (45), osumnjičenog za izazivanje požara na brdu Gorica, saopšteno je iz Uprave policije.

Izvor: MONDO

Navodi se da je podgorička policija sinoć, oko 21 sat i deset minuta, obaviještena da je došlo do požara na brdu Gorica.

Iz policije su rekli da su pripadnici Odjeljenja bezbjednosti Podgorica došli do saznanja da je požar najvjerovatnije nastao od izvođenja vatrometa.

„Obilaskom terena u ulici Ludvika Kube u dvorištu porodične kuće pronađena je kutija kao ostatak ispaljenog vatrometa, pa je od D.I, za kojeg se sumnja da je ispalio vatromet, prikupljeno obavještenje na date okolnosti“, kaže se u saopštenju.

Kako su naveli iz policije, tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici kvalifikovao je krivično djelo izazivanje opše opasnosti,

"Protiv D.I. će biti podnijeta krivična prijava u redovnom postupku", dodaje se u saopštenju.

Gradonačelnica Olivera Injac i njen zamjenik Luka Rakčević obišli su lokacije na kojima je došlo do požara.

Injac je kazala da su ekipe Službe zaštite i spašavanja na terenu kako bi držali pod kontrolom manje požare koji su još uvijek aktivni, a da su im na raspolaganju kapaciteti gradskih preduzeća.

Ona je apelovala na građane da se ponašaju savjesno i da čuvaju svaki dio Podgorice.

"Neodgovorno ponašanje može imati dugoročne posledice i uprkos tome što svaka vlast može imati neprijatelje, nijedan grad ne bi trebalo da ih ima. Čuvajmo Goricu i čuvajmo Podgoricu”, kazala je gradonačelnica Injac.

Rakčević je kazao da je danas aktivno žarište prema Atinskoj ulici, ali da vjeruje da će ekipe u saradnji sa drugim vatrogasnim službama iz okolnih gradova te uz pomoć Direktorata i Vojske Crne Gore i taj požar vrlo brzo staviti pod kontrolu.