Društvo

MSP: INSPEKTORI ĆE KONTROLISATI DOLAZAK REDOVNIH I SEZONSKIH MEĐUNARODNIH LINIJA

Autor Anđela Vukčević Izvor MINA

Po potrebi, biće organizovana i saradnja sa turističkom inspekcijom, u okviru koje će se sprovoditi zajedničke kontrole turističkih objekata, prijava boravka i drugih relevantnih pitanja.

Izvor: MONDO/Miljana Dašić

"Već sada imamo veliki broj prijava i kršenja zakona na terenu, što zahtijeva hitnu reakciju inspekcijskih službi. U skladu s raspoloživim kapacitetima, naši inspektori će do kraja sezone pojačano kontrolisati i raditi u cilju suzbijanja sive ekonomije i nelojalne konkurencije", navodi se u saopštenju.

Budući da je u toku ljetnja turistička sezona raste potreba za transferima, pa je primjetan veći broj prevoznika koji održavaju sezonske linije, aktivniji je i vanlinijski autobuski prevoz, a postoji i značajan broj avio-linija.

Sve to, kako su rekli iz Ministarstva, zahtijeva punu aktivaciju svih raspoloživih kapaciteta inspekcije.

"Inspektori će kontrolisati dolazak redovnih i sezonskih međunarodnih linija, transfere sa, i do aerodroma, te rad na graničnim prelazima. Biće pojačan nadzor stavljanja na tržište rezervnih djelova i opreme, a hitno će reagovati u slučajevima prijave i kršenja zakona", poručili su iz Ministarstva.

Po potrebi, biće organizovana i saradnja sa turističkom inspekcijom, u okviru koje će se sprovoditi zajedničke kontrole turističkih objekata, prijava boravka i drugih relevantnih pitanja.

Direktorat za drumski saobraćaj i motorna vozila pripremio je interni raspored prema kome će četiri dana sedmično inspektori imati intenzivne kontole na jugu, kako bi se se osigurala pokrivenost ključnih aktivnosti, dok će tri dana sedmično provjeravati sprovođenje zakona na sjeveru i graničnim prelazima.

Direktorat za drumski saobraćaj i motorna vozila intenziviraće inspekcijske kontrole do kraja ljetnje turističke sezone, saopšteno je iz Ministarstva saoraćaja i pomorstva.

Svi inspektori biće rapoređeni u najfrekventnijim turističkim centrima na sjeveru i jugu, kako bi onemogućili kršenje zakona.