Društvo

RTCG RASPISALA KONKURS ZA IZBOR GENERALNOG DIREKTORA

Autor Balša Janković Izvor Vijesti

Radio i televizija Crne Gore raspisala je javni konkurs za izbor generalnog direktora.

Izvor: MONDO/Mia Stanković

Uslovi za imenovanje generalnog direktora su državljanstvo Crne Gore, prebivalište u Crnoj Gori, najmanje pet godina radnog iskustva na poslovima rukovođenja u oblasti od značaja za obavljanje djelatnosti Javnog medijskog servisa ( novinarstvo, umjetnost, kultura, audiovizuelna medijska djelatnost, sociologija, pravo, ekonomija i dr.), najmanje VII1- nivo kvalifikacija obrazovanja, prenose Vijesti.

Kandidati za generalnog direktora RTCG dužni su da uz prijavu na konkurs za imenovanje generalnog direktora dostave program razvoja i rada RTCG za mandatni period (do 3 strane); CV, fotokopiju biometrijske lične karte, dokaz o državljanstvu Crne Gore, dokaz o prebivališta u Crnoj Gori, dokaz o stečenom nivou kvalifikacija obrazovanja, dokaz o radnom iskustvu, uvjerenje da se protiv kandidata ne vodi krivični postupak, izjavu pod krivičnom i materijalnom odgovornošću da ispunjava uslove iz člana Zakona o nacionalnom javnom emiteru- Javnom medijskom servisu Crne Gore .

Mandat generalnog direktora RTCG je četiri godine, a ista osoba može biti imenovana za generalnog direktora najviše dva puta.

Prijave se dostavljaju na arhivi RTCG u vremenu od 9 do 14 časova svakog radnog dana, pri čemu će se smatrati da je pismeno koje je poslato preporučenom pošiljkom primljeno na dan koji je naznačen u potvrdi o prijemu te pošiljke.

Rok za dostavljanje prijava kandidata sa potrebnom dokumentacijom je 30 dana od dana objavljivanja javnog konkursa preko Zavoda za zapošljavanje Crne Gore.

Boris Raonić podnio je 9. jula ostavku Savjetu Radio-televizije Crne Gore (RTCG), koji ga je većinom glasova ponovo imenovao za vršioca dužnosti generalnog direktora do raspisivanja novog konkursa, kada će moći da se kandiduje, pišu Vijesti.