Društvo

U POPOVOM DOLU MLADUNČE MEDVJEDA ZALUTALO U DVORIŠTE KUĆE

Autor Milica Mrvaljević Izvor PV Informer

Porodica Tanjević je u strahu da će tragom mečeta doći mečka

Izvor: Mondo/ Goran Sivački

U Popovom dolu, selu sa desne strane planine Ljubišnje, desio se danas neobičan događaj, jer je u dvorište Dražena Tanjevića zalutalo meče, koje uporno pokušava da uđe u kuću.

Porodica Tanjević je u strahu da će tragom mečeta doći mečka, jer su one agresivne kad su u pitanju njihova mladunčad, pa ne smiju da puštaju ukućane da izađu u dvorište.

Porodica Tanjević je u međuvremenu zvala policiju, Službu zaštite i spašavanja opštine Pljevlja i predsjednika opštine Pljevlja za pomoć, ali su od svih dobili informaciju da je neobičan slučaj u nadležnosti Lovačke organizacije iz Pljevalja sa čijim rukovodstvom i posle više pokušaja nisu uspjeli da stupe u kontakt.

Redakcija portala PV Informer je u međuvremenu stupila u kontakt sa Miloradom Mitrovićem, inspektorom šumarstva, lovstva i zaštite bilja iz Uprave za inspekcijske poslove Crne Gore i od njega dobila informaciju da naoružani lovci iz Lovačkog društva Pljevlja treba da preuzmu mladunče medvjeda i odnesu ga što dalje u šumu u njegovo prirodno stanište, ali sa posebnim oprezom, jer ako je mečka živa ona će izgubljeno mladunče tražiti.

U slučaju napada od strane mečke, a u cilju zaštite vlastitog života po Zakonu o lovstvu i divljači, član 66, tačka 20, lovci samo u krajnjoj nuždi mogu ubiti mečku.