Društvo

VLADA SAD DONIRALA APELACIONOM SUDU OPREMU VRIJEDNU 160.000 EURA

Autor Vasilisa Grgurević Izvor MINA

Vlada Sjedinjenih Američkih država (SAD) donirala je Apelacionom sudu audio i video konferencijsku opremu za sudnicu, vrijednu 160 hiljada eura.

Izvor: MONDO/Anđela Pešić

Iz Apelacionog suda su saopštili da je donaciju Vlade SAD-a, dodijeljenu kroz Biro za borbu protiv međunarodne trgovine narkoticima i sprovođenje zakona (INL), predsjednici suda Mirjani Popović uručila američka ambasadorka Džudi Rajzing Rajnke.

„Donacija se sastoji od audio/video konferencijske opreme za sudnicu Apelacionog suda, a opremu je Vlada SAD-a donirala tom sudu kao jednom od glavnih pravosudnih partnera i korisnika INL kancelarije“, kaže se u saopštenju.

Popović je zahvalila Rajnke na donaciji, ističući da će donirana oprema visokih standarda unaprijediti efikasnost rada suda putem automatskog snimanja sjednica vijeća, pretresa i drugih aktivnosti suda.

„Sagovornice su istakle spremnost za dalje unapređenje saradnje Apelacionog suda i INL kancelarije na svim projektima od značaja za jačanje efikasnosti i transparentnosti rada tog suda“, navodi se u saopštenju.