Društvo

BORIS RAONIĆ PODNIO OSTAVKU NA MJESTO GENERALNOG DIREKTORA RTCG, PA IMENOVAN ZA VRŠIOCA DUŽNOSTI

Autor Balša Janković Izvor Vijesti

On je ostavku danas dostavio članovima Savjeta RTCG na sastanku koji je prethodio sjednici tog tijela.

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

Generalni direktor Radio televizije Crne Gore (RTCG) Boris Raonić podnio je danas ostavku, rečeno je "Vijestima" nezvanično.

Prema istim informacijama, on je ostavku danas dostavio članovima Savjeta RTCG na sastanku koji je prethodio sjednici tog tijela.

Savjet ga je potom imenovao za vršioca dužnosti generalnog direktora, do okončanja novog konkursa.

"Kako se sa nespornih uspjeha RTCG ne bi skretao fokus, nakon stupanja na snagu novog Zakona o nacionalnom javnom emiteru, odlučio sam da shodno članu 38 Zakona, podnesem ostavku na mjesto generalnog drektora i molim Savjet da ostavku konstatuje na prvoj sjednici. Vjerujem da je upravo ovo način da se reforme Javnog medijskog servisa stave u fokus i dodatno intenziviraju, a Savjet i menadžment relaksiraju od pritisaka koji se na njh vrše", navodi se u ostavci Raonića.

On tvrdi da "uspjeh RTCG-a znači velike privatne finansijske gubitke onih koji su navikli da svoj medijski biznis i političke ambicije preko njega finansiraju iz budžeta naše i susjednih država i državnih firmi - čemu smeta naš rast - svjedoci smo kontinuiranoj kampanji protiv RTCG-a".

"Pored višegodišnje, svakodnevno vođene negativne kampanje, zloupotrebljavana su i dva sudska postupka kojima se preispituje odluka Savjeta o imenovanju generalnog direktora RTCG", rekao je Raonić.

On je naglasio da je ponosan na rezultate koje su postigli u dosadašnjem periodu, "ostvarujući značajan rast gledanost televizije, višestruko povećanje čitanosti portala, uvećanje sopstvene produkcije, zelena tranzicija kroz nabavku električnih auta, solarnu elektranu, energetski efikasne uređaje, renoviranje 5000 metara kvadratnih prostora, modernizacija tehnološke opreme, otvaranje novih TV studija i radijskih kanala, pokretanje filmske muzičke produkcije"

"Izbalansiranošću informativnog programa zavrijedili smo pohvale od EK, OEBS, Freedom house i brojnih NVO. Sve je ovo rezultiralo time da smo postali medij kojem se najviše vjeruje. A, uspjeh se u Cmoj Gori generalno teško prašta", zaključio je Raonić.