Društvo

LJETNJA SEZONA POČINJE! GUŽVE NA GRANIČNIM PRELAZIMA ŠIROM CRNE GORE!

Autor Milica Mrvaljević

Sa dolaskom prvih toplih dana i početkom ljetnje sezone, Crna Gora postaje epicentar turističkog entuzijazma.

Izvor: MONDO/U.Arsić

Crna Gora sa svojim prelijepim plažama, kristalno čistom vodom, bogatom kulturnom baštinom i prirodnim ljepotama, privlači turiste širom svijeta.

Kako sunce grije sve jače, a temperature rastu, tako raste i broj posjetilaca koji žele uživati u ljetnim radostima na crnogorskoj obali. Ovaj porast turista se odmah odražava na gužve na graničnim prelazima, gdje se formiraju duge kolone vozila i putnika, svi nestrpljivi da započnu svoje ljetne odmore.

Kamere su zabilježile da su danas pojačane gužve na ulasku u Crnu Goru iz Bosne i Hercegovine BiH i Srbije.

Veće su gužve na izlasku iz Crne Gore prema Albaniji i Hrvatskoj.

Najveće gužve se tradicionalno očekuju na prelazima sa Hrvatskom, Bosnom i Hercegovinom i Albanijom.

Posebno je napeto na prelazima poput Debelog Brijega, Sukobina i Sitnice, gdje putnici često moraju čekati satima na ulazak u Crnu Goru.

Ove gužve su postale sastavni dio ljetne slike i iako donose određene neprijatnosti, one svjedoče o neprestano rastućoj popularnosti Crne Gore kao turističke destinacije.

Bez obzira na to, jednom kada pređu granicu, turisti su nagrađeni veličanstvenim pejzažima, bogatom kulturom i toplim gostoprimstvom Crne Gore.

Od impresivnih crnogorskih planina do živopisnih primorskih gradova kao što su Budva, Kotor i Herceg Novi, zemlja nudi nebrojene mogućnosti za odmor i uživanje. Ljetnja sezona je zvanično otvorena, i bez obzira na izazove na putu, Crna Gora je spremna da dočeka svoje posjetioce i pruži im nezaboravno iskustvo.