Društvo

VDT: IZ ASK-A SAOPŠTAVAJU NEISTINE

Autor Balša Janković Izvor Vijesti

Riječ je o dokumentaciji koja nije javno dostupna, kako netačno tvrde iz ASK-a, saopštili su iz VDT-a

Izvor: MONDO/Mirela Ljumić

Po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) pripadnici Specijalnog policijskog odjeljenja izuzeli su iz Agencije za sprečavanje korupcije(ASK) dodatnu dokumentaciju, u predmetu formiranom protiv direktorice ASK-a Jelene Perović, saopšteno je iz Vrhovnog državnog tužilaštva (VDT), prenose Vijesti.

Kako su kazali, riječ je o dokumentaciji koja nije javno dostupna, kako netačno tvrde iz ASK-a.

"U konkretnom slučaju, SDT je postupalo po anonimnoj prijavi kojom se ukazivalo na nezakonitosti i zloupotrebe u radu odgovornih lica u ASK-u".

Navode da Državno tužilaštvo nema namjeru da komentariše pokušaje institucionalne zloupotrebe u korist bilo kog pojedinca...

"... ali zbog neistinitih navoda iz ASK-a, ima obavezu da informiše javnost da izuzimanje dodatne dokumentacije nema apsolutno nikakve veze sa donijetom odlukom bilo kog drugog pravosudnog organa. Istovremeno podsjećamo da se glavni specijalni tužilac, ni po kojem osnovu, ne može dovesti u vezu sa postupanjem u ovom predmetu, zbog opštepoznate činjenice da je, na lični zahtjev, izuzet iz ovog predmeta", poručili su iz tužilaštva kojim rukovodi Milorad Marković.