Društvo

KOMORA JAVNIH IZVRŠITELJA OSUDILA NAPAD NA ŠĆEPANOVIĆA

Autor Anđela Vukčević

Oni su apelovali na nadležne organe da preduzmu sve neophodne mjere kako bi se ispitao taj događaj.

Izvor: Komora javnih izvršitelja/ printscreen

Iz Komore javnih izvršitelja saopštili su da je napadnut njihov kolega iz Bara, Veselin Šćepanović i istakli da javno osuđuju "protivpravno ponašanje učinilaca djela" kojim je njihovom kolegi nanijeta laka tjelesna povreda prilikom preduzimanja izvršnih radnji u postupku sporovođenja izvršenja.

"Ovim i sličnim nasilničkim i neprimjerenim napadima, koji su se ustalili u crnogorskom društvu, na nosioce javnih ovlašćenja koji su zaštićeni zakonskim slovom ali ne i u svakodnevnom obavljanju radnji povjerenih im od strane države, neophodno je odlučno stati na kraj. Naše profesionalno udruženje je već više puta ukazivalo nadležnim organima i javnosti na navedene okolnosti koje spriječavaju naše članove da vrše djelatnost povjerenu im od strane društva i države, tom prilikom tražeći zaštitu od stalnih pritisaka i napada", kazali su iz Komore JI.

Oni su apelovali na nadležne organe da preduzmu sve neophodne mjere kako bi se ispitao taj događaj,"I kaznilo nezakonito djelovanje, te obezbjedilo nesmetano i bezbjedno obavljanje poslova iz nadležnosti javnih izvršitelja".