Društvo

MUP: ODLUKA AZLP POKAZATELJ DA NIJE BILO NEOVLAŠĆENOG NADZORA

Autori TV Vijesti Marija Milošević

Odluku Agencije za zaštitu ličnih podataka da postupajući po zahtjevu Ministarstva unutrašnjih poslova obustavi obavezu stavljanja van snage sistema video nadzora javnih površina shvatili smo kao čin odgovornosti prema javnoj bezbjednosti, saopštili su iz MUP-a.

Izvor: MONDO/Mirela Ljumić

Iz ovog Vladinog resora su poručili da ovakva odluka svjedoči i o tome da MUP nije nezakonito koristio sistem video nadzora javnih površina, a samim tim ni neovlašćeni nadzor privatnih djelova domaćinstava, kako se u dijelu javnosti špekulisalo, vec isključivo na bazi prethodno date saglasnosti od strane AZLP.

"Takođe, MUP će nastaviti sa konstantnim unapređenjem samog sistema nadzora, poštujući načelo balansa između zaštite ljudskih prava i značaja po nacionalnu bezbjednost, jer je unapređenje sistema bezbjednosti i jačanje resursa u borbi protiv svih oblika kriminala apsolutno prioritet ministarstva.

Posebno raduje što je ova Odluka posljedica zakonom predviđenog postupka, čime još jednom dokazujemo punu dosljednost u poštovanju pravnog poretka naše zemlje, što nalaže urgentnu implementaciju danas donesenog rješenja", zaključuje se u saopštenju, prenose Vijesti.