Društvo

NOV ASFALT, A VEĆ UKRAŠEN RUPAMA

Autor Anđela Vukčević

U Botunu je nedavno afaltiran put koji je duže vrijeme bio posut samo pijeskom, ipak to nije riješilo probleme

Botun, Zeta
Izvor: MONDO/ Anđela Vukčević

Ovo mjesto mozete prepoznati po velikom broju protesta ciji stanovnici organizuju, nažalost često iz različitih razloga. Svakako najveci problem sa kojim su se mjestani Botuna sreli jeste izuzetno duga borba za ekologiju, u kojoj se protive izgradnji kolektora, kao i rešavanje pitanja gradskog prevoza i niz drugih. Pitanje kolektora se trenutno resava i kako kaze Premijer trazi se opšteprihvatljivo rjesenje, pitanje prevoza je rijeseno od strane lokalnih vlasti novonastale opstine Zeta, a ono što je danas nama privuklo pažnju jesu neuslovni putevi.

Na samom izlazu iz sela mozemo primijetiti velike rupe i neravnine koje mjestanima mogu izazvati znacajnu stetu na pneumaticima njihovih vozila. Iako su one tu i oni znaju za njih, vozaci cesto budu iznenadjeni, jer nerijetko nastaju nove a postojece se prosiruju. Izuzetno ih je tesko uočiti kada pada kisa, a kad padne mrak cak i u idealnim vremenskim uslovima one se ne mogu primijetiti, jer taj dio Botuna uošte nema rasvjetu . Taj neosvijetljeni sektor je dug a prvu svjetlost na kraju Botuna mozemo uočiti tek na magistrali. Ovaj sporni dio puta je duzi vremenski period bio samo zemlja prekrivena šljunkom.

Takvo je stanje je nedavno sanirano i asfaltirano, ipak ne tako uspjesno.

Mještani su uporni da svim svojim naporima popunjavu ovako nastale rupe i kanale, što rade pomoću pijeska, u nadi da ce umanjiti stetu na svojim vozilima.

Botun je tek nedavno dobio tablu koja jasno oznacava odakle pocinje ovo selo i gdje se tačno nalazi, a na ovom činu koji su dugo čekali veliku zahvalnost duguju Milanu Kneževiću i predsjedniku opštine Zeta Mihailu Asanovicu.
Podsjetimo, Opstina Zeta i Opstina Podgorica se jos uvjek nisu razgranicile, a Botun predstavlja jednu od glavnih tački sporenja. Ipak od kako je oformljena najmladja opština, organi lokalne samouprave u njoj su pokazali velike napore za resavanje problema sa kojima se botun bori godinama.

Možda ce vas zanimati