Društvo

KCCG SAMOINICIJATIVNO POZVAO DRI DA PROVJERI POSLOVANJE

Autor Balša Janković Izvor Vijesti

Iz KCCG su precizirali da nakon što dobiju izvještaj, javnost će, kako su naveli, upoznati sa njegovim sadržajem.

Izvor: MONDO/Draga Ivanović

U cilju što transparetnijeg i efikasnijeg rada Javne zdravstvene ustanove Klinički centar Crne Gore (KCCG) se obratio Državnoj revizorskoj instituciji (DRI) da izvrši reviziju poslovanja.

To se, između ostalog, navodi u saopštenju KCCG, u kojem su kazali da će aktuelni menadžment isto uraditi i kada njemu istekne mandat.

"S obzirom da do sada nije bilo interne revizije u KCCG-u koja bi dostavljala izvještaje o stanju poslovanja cijenilo se opravdanim obratiti se DRI-u. Fokus će biti na javnim nabavkama sa posebnim osvrtom na nabavke male vrijednosti i na analizu sudskih troškova", ističe se u saopštenju.

Iz KCCG ističu da s obzirom na to da DRI, kroz kontrolu trošenja budžetskih sredstava, utvrđuje, između ostalog, i uspješnost ostvarenja ciljeva poslovanja državnih institucija samim tim i KCCG," smatramo da će izvještaj najvišeg organa revizije javnog sektora u Crnoj Gori doprinijeti efikasnijoj realizaciji postavljenih ciljeva. Shodno Zakonu o DRI, revizija se vrši radi obezbjeđivanja bitnih informacija o upravljanju budžetom, imovinom i ekonomskim poslovima, zakonitog postupanja od strane subjekta revizije, unaprjeđivanja njegove sposobnosti za uspješno ostvarivanje zadataka i prevencije pogrešnog postupanja."

Iz KCCG su precizirali da nakon što dobiju izvještaj, javnost će, kako su naveli, upoznati sa njegovim sadržajem.