Društvo

PORODICA U ŠOKU NAKON NEPROFESIONALNOG POSTUPANJA U URGENTNOM CENTRU

Autor Milica Mrvaljević

Porodica je šokirana nakon današnje posjete Urgentom centru, gdje su se suočili sa neprofesionalnim postupanjem medicinskog osoblja.

urgentni centar crne gore
Izvor: MONDO / Mirela Ljumić

Kako kaže naša čitateljica, koja nas je kontaktirala u nadi da ćemo objaviti vijest, njena ćerka je gubila svijest više puta u nekolio minuta, što je izazvalo ozbilljnu zabrinutost. Umjesto adekvatne medicinske intervencije, medicinsko osoblje joj je ponudilo  Diklofen, tabletu protiv bolova, uprkos očiglednoj hitnosti situacije.

Nažalost, ni osnovni medicinski pregledi kao što su EKG, analiza šećera iz krvi nisu obavljeni, ostavljajući porodicu u neizvjesnosti i u strahu za njeno zdravstveno stanje.

Dodatno, nije čak ni upisana u evidenciju pacijenata, što je izazvalo još veću zabrinutost.

Dok je djevojka ležala, u tako lošem stanju, sestra je zahtijevala da polu-onesviještena djevojka oslobodi krevet i napusti prostoriju, pošto je krevet bio potreban za drugog pacijenta medicinske sestre.

Ova situacija i ophođenje zaposlenih u Urgentom centru u Podgorici izazvala je opravdan bijes i nezadovoljstvo kod porodice, isto tako je izazvala i zabrinutost  o stanju zdravstvenog sistema i pružanju hitne medicinske pomoći.

Porodica očekuje odgovornost za ovakvo neprofesionalno postupanje u zdravstevnoj ustanovi i nada se da će ovkvih incidenata biti sve manje.