Društvo

CETINJE: INICIJATIVA ZA PODIZANJE SPOMENIKA U ZNAK SJEĆANJA NA BITKU U KOŠĆELAMA I U ČAST 49 NARODNIH HEROJA

Autor Đina Radulović

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović sastao se sa Nikolom Đuraškovićem gradonačelnikom Prijestonice Cetinje, potpredsjednikom SUBNOR-a Crne Gore Stevanom Radunovićem i predsjednikom UBNOR-a Cetinja Borislavom Pravilovićem, saopšteno je iz Kabineta Milatovića.

Izvor: Predsjednik Crne Gore

“Povod sastanka bila je inicijativa za podizanjem spomenika u znak sjećanja na bitku na Košćelama i spomenika u čast 49 narodnih heroja sa Cetinja”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je Milatović istakao da antifašizam i tekovine narodnooslobodilačke borbe predstavljaju jedne od najvažnijih temelja našeg društva.

“Ukazao je i na važnost njegovanja sjećanja na ljude koji su svojim životnim djelima i podvizima oblikovali crnogorsku istoriju. Sagovornici su se složili da podizanje navedenih spomenika predstavlja jasan iskaz prema slobodarskoj tradiciji Crne Gore i Cetinja i nepogrješiv vrijednosni orjentir generacijama koje dolaze”, ističe se u saopštenju.

Milatović je pružio punu podršku predloženoj inicijativi i iskazao spremnost da, kao predsjednik države i Senata Prijestonice, doprinese njenoj realizaciji.