Društvo

HAOS U GLAVNOM GRADU SE NASTAVLJA! NELOGIČNE ODLUKE IRITIRAJU GRAÐANE, STAROVAROŠANI IZDEJSTVOVALI SASTANAK!

Autor Balša Janković

Vlast u Podgorici se promijenila, ali nelogicne odluke i resenja koja otezavaju zivot stanovnika Glavnog grada nisu.

Izvor: MONDO

Sjetimo se samo zute trake, stubica svuda oko nas, ograda, neplanskih biciklostickih staza. Sta gradjani misle o tome pokazali su na poslednjim lokalnim izborima u Podgorici. Medjutim nova vlast koja je dosla uz obecanja da ce imati skroz drugaciji pristup, pokazalo se da potpuno isto ponasa.

Nakon uklanjanja biciklistickih staza sa kolovoza, a zatim parcijalnim neplanskim iscrtavanjem istih, na red je dosla i Stara Varoš.

Ulica Petra Prlje se svako malo mijenja iz jednosmjerne u dvosmjernu, a sada su "preko noci" vracena i parking mjesta, koja su vec jednom uklonjena.

Rekonstrukcija pomenute ulice je neplanski uradjena za vrijeme prethodne vlasti, na nacin da nisu predvidjeni pjesaci, tako da predstavlja svakodnevni rizik kako za mjestane Stare Varosi, tako i za ostale koji prosetaju najstarijim dijelom Podgorice.

Danas u 10h revoltirani ponovnim iscrtavanjem parking mjesta i nedobijanjem odgovora od nadleznih u Glavnom gradu, nezadovoljni mjestani su, kako su i najavili,blokirali ulicu Petra Prlje, kako bi skrenuli paznju na ovaj problem.

Srecom, pritisak je urodio plodom i iz Skupstine Glavnog grada su pozvani na sastanak u ponedeljak.