Društvo

NOVI ODBOR DIREKTORA EPCG JE ODABRAN, ĐUKANOVIĆ PREDSJEDNIK!

Autor Milica Mrvaljević

Za predsjednika Odbora direktora izabran je Đukanović.

Izvor: Twitter

Većinom glasova izabran je novi Odbor direktora.

Novi Odbor direktora čine Jovica Milanović, Vladimir Katić, Zoran Miljanić, Milutin Đukanović, Tahir Đonbaljaj, Neven Gošović i Simo Jokić.

Za predsjednika Odbora direktora izabran je Đukanović.

Manjinski akcionari EPCG nijesu glasali za nove članove Odbora, pošto su predali poništene listiće.

Prethodno je Skupština akcionara EPCG razriješila dosadašnji Odbor direktor.

Taj Odbor direktora činili su Milutin Đukanovića (Nova srpska demokratija), Ivan Šaranović (GP URA), Tahir Đonbaljaj (Albanska alternativa), Goran Šućur (GP URA), Martin Ćalasan (GP URA), Mijuško Bajagić (Socijalistička narodna partija) i Emir Strujić (Bošnjačka stranka).

Skupština akcionara koja je bila zakazana za juče u 12 časova, počela je oko 23 časa - manjinski akcionari i novinari 11 sati su u sali čekali da počne skupština.

Akcionarka Nataša Backović kazala je da akcionari smatraju nekorektnim da se na sjednici Skupštine čitaju biografije novih članova odbora direktora.

"Nije tačno da smo dobili imena članova odbora i biografije. Sve što kazem odnosi se na članove Vlade", poručila je ona.

I ona je pitala zbog čega jedan od kandidata za člana Odbora nije predstavnik manjinskih akcionara, kao i kako se među kandidatima nije našao univerzitetski profesor Luka Vučinić koji je, kako je istakla, stručnjak priznat u svijetu, univerzitetski profesor, nagrađivan.

Poručila je da država nije vlasništvo političkih partija i izrazila negodovanje predlogom nezavisnih kandidata koji, prema njenim riječima, nijesu nezavisni jer su svi u "vezi sa ministrom Sašom Mujovićem".

Bojanić je predložio da EPCG treba pod hitno da se djelimično privatizuje, da se ugledaju na CGES i "otmu iz političkog plijena".

"Vlada je današnjim ponašanjem sebe ponizila", poručio je Bojanić.

On je pitao i kako Đonbaljaj može biti član Odbora EPCG jer je, kako je kazao, pravosnažno osuđen zbog "primanja mita", sudi se sa EPCG zbog računa za struju, a EPCG u njegovom nelegalnom objektu otvara jednu od svojih poslovnica.