Društvo

EU GRANT OD 11 MILIONA EURA ZA OBRAZOVNI SISTEM CRNE GORE!

Autor Gordana Šćepanović Izvor MINA

Evropska unija (EU) obezbijedila je grant od 11 miliona EUR za unapređenje infrastrukture obrazovnih ustanova u Crnoj Gori, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija (MPNI).

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Navodi se da su ministarka prosvjete, nauke i inovacija Anđela Jakšić Stojanović, potpredsjednik Evropske investicione banke (EIB) Kuriakos Kakourus i predstavnik Uprave za kapitalne projekte Esmin Bećović, danas potpisali ugovor o donaciji.

Zahvaljujući tom ugovoru će, kako su rekli iz MPNI, obrazovne ustanove u Crnoj Gori biti značajno unaprijeđene u infrastrukturnom smislu.

„Za obrazovni sistem Crne Gore obezbijeđeno je 11 miliona EUR granta EU, kako bi se omogućila modernizacija i opremanje ukupno 13 obrazovnih objekata, uključujući vrtiće, osnovne, stručne i srednje škole“, kaže se u saopštenju.

Jakšić Stojanović je naglasila da je obrazovanje jedan od ključnih stubova svakog društva, a da kontinuirano unapređenje njegovog kvaliteta treba da bude prioritet na svim nivoima.

,,Na početku svog mandata, rekli smo da započinjemo jedan od najvećih investicionih ciklusa u istoriji i obećali da će ovo biti godina velikih infrastrukturnih projekata“, rekla je Jakšić Stojanović.

Kako je kazala, jedan od mehanizama koji će im u tome pomoći je projekat "Unapređenje crnogorskog obrazovanja".

„Današnje potpisivanje ugovora, predstavlja značajan korak ka ostvarivanju naše vizije, a to je izvanredno obrazovanje za izvanrednu Crnu Goru“, navela je Jakšić Stojanović.