Društvo

MINISTAR ZDRAVLJA ZATRAŽIO SMJENU DIREKTORICE KCCG LJILJANE RADULOVIĆ

Autor Đina Radulović Izvor CdM

Ministar zdravlja Vojislav Šimun predložio je Vladi razrješenje direktorice Kliničkog centra Ljiljane Radulović, saznaje CdM.

Izvor: MONDO/Gordana Bojanić

Doktorka Radulović trebalo bi da bude smijenjena u četvrtak. Na njeno mjesto, prema saznanjima CdM-a biće najvjerovatnije izabran karidohirurg Aleksandar Radović.

Šimun je zatražio ranije detaljnu analizu poslovanja zdravstvenih ustanova, uključujući i rad direktora.

Nakon pregleda dokumentacije i provjere rada od strane Komisije, smijenio je direktora podgoričkog Doma zdravlja i DZ u Herceg Novom, nakon što je najavio da će to učiniti sa svima koji nijesu radili po zakonu i propisima, a koji su time ugrozili rad ustanove a samim tim i pacijente, javlja Cdm.

Mandat direktorice Kliničkog centra obilježio je, kako su to mediji izvještavali, revanšizam.

Krenula je sa sječom kadrova i smjenom svih rukovodećih kadrova na klinikama u KC-u. Brojni ljekari su napustili Klinički centar za njenog mandata, neki i nakon tri decenije rada.

Tokom mandata doktorke Radulović, a o čemu su mediji nebrojeno puta pisali, liste čekanja su bile i po pola godine, koliko pacijenti nerijetko čekaju na red da dođu do ljekara specijaliste. Među njima su i najteži bolesnici i oni sa hroničnim oboljenjima, prenosi Cdm.