Društvo

MILADINOVIĆ PODNIO OSTAVKU, VIŠE NEĆE BITI ČLAN ODBORA ŽPCG!

Autor Gordana Šćepanović Izvor Vijesti

Član Odbora direktora Željezničkog prevoza (ŽPCG) Željko Miladinović podnio je ostavku na tu funkciju.

Izvor: MONDO/Mladen Stojović

Miladinović je u saopštenju naveo da ostavku podnosi čistih ruku i čiste savjesti sa željom i nadom da će promjene doprinijeti napretku ovog segmenta crnogorske željeznice ,,kojem je potreban radikalan i sveobuhvatan prisup u rješavanju nagomilanih problema", navodi se u saopštenju, koje prenosi Vijesti.

Miladinović je kazao da su njegovi prioriteti sigurnost željezničkog saobraćaja i bezbjednost, od prvog dana kako je postao član Odbora direktora ŽPCG.

"U tom dijelu dao sam nedvosmislen doprinos u radu Odbora direktora. U konačnom i kroz predlog za formiranje Komisije za stručna i bezbjedonosna pitanja a potom i ostavkom na mjesto predsjednika te Komisije čime sam dodatno ukazao na probleme u funkcionisanju ovog Društva sa namjerom da izvršim dodatni pritisak kako bi se segment bezbjednosti unaprijedio. Na nekim sjednicama napominjao sam da razmišljam o ostavci. Nisam je tada podnio samo zato što sam smatrao da ne treba odustati bez obzira na sve razloge koji su me navodili na ta razmišljanja, i bez obzira na probleme koji postoje u Društvu gotovo od osnivanja i koji sada kulminiraju. Kako sam predstavnik državnog kapitala, vođen sviješću i savješću odgovornog čovjeka kome je društveni interes na prvom mjestu, bez obzira što nisam imao priliku da prezentujem mišljenje o aktuelnim i ostalim temama koje se tiču ŽPCG nadležnim van Društva, dovoljna mi je izjava koju je za javnost dao ministar Ministarstva saobraćaja i pomorstva, gospodin Filip Radulović, da podnesem ostavku", saopštio je Miladiinović, prenose Vijesti.

Možda ce vas zanimati