Društvo

OPŠTINA PLJEVLJA ĆE OPŠTINI MOJKOVAC USTUPITI 4 STARA NEISPRAVNA VATROGASNA VOZILA KOJA JE NAMJERAVALA DA PRODA

Autor Mirela Ljumić Izvor Vijesti

Opština Pljevlja besplatno će ustupiti Opštini Mojkovac četiri stara neispravna vatrogasna vozila, koja je namjeravala da proda putem javnog oglasa.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Ta vozila Službi zaštite i spašavanja Opštine Mojkovac poslužiće za djelove za njihova vozila.

Mojkovcu će biti donirana vatrogasna cisterna FAP 1620 proizveden 1985, specijalno - radno vozilo IFA proizvodeno 1989, Vatrogasna cisterna FAP 1314 proizveden 1983, i vatrogasna cistijerna, FAP 1314 star 40 godina. Sva vozila su neispravna i neregistrovana, pišu Vijesti.

Opština Mojkovac obratila se nedavno Opštini Pljevlja za donaciju vozila a zahtjevu je istaknuto da bi koristila Službi zaštite i spašavanja opštine Mojkovac kao dijelovi za njihova vozila.

Skupština opštine Pljevlja ranije je donijela Odluku o prodaji vatrogasnih vozila putem prikupljanja ponuda, ali na dva raspisana javna poziva nije bilo zainteresovanih ponuđača.

Vozila su se prodavala po ukupnoj početnoj cijeni od 13.200 eura.

Pljevaljska Služba zaštite i spašavanja je konstatovala da se radi o starim i dotrajalim, neregistrovanim i rashodovanim vozilima koja se ne mogu upotrebljavati za gašenje požara bez velikih ulaganja.

“Iz navedenih razloga, Predsjednik opštine Pljevlja, kao ovlašćeni predlagač, a radi međuopštinske saradnje, predlažio je lokalnom parlamentu da usvoji ovu odluku”, saopšteno je Vijestima iz Opštine Pljevlja.