Društvo

PREDSJEDNICI DRŽAVA "KIDAJU" NA TIK TOKU!

Autor Balša Janković

Tik Tok je već par godina društvena mreža broj jedan u svijetu uprkos mnogim pokušajima da se ocrni i zabrani

Izvor: MONDO/Ivona Ulićević

Savršen algoritam koji pogađa gotovo nevjerovatno ono što želimo da gledamo, raznovrstan sadržaj i mnogo prirodniji nego na ostalim mrežama, učinili su da se veliki broj svjetskih brendova, ali i najpoznatijih medija uključuje u trku za pregledima.

Dugogodišnji pokušaji da se ova mreža prikaže kao mjesto sadržaja za klince, pali su u vodu i ostavili nespremne mnoge biznise, ali i poznate ličnosti iz javnog života.

Mnoge poznate ličnosti iz svijeta i to starije dobi, svakodnevno kreiraju zanimljiv sadržaj i uveseljavaju milione ljudi. Glumci poput Kianu Rivsa, Džejson Statama, Tom Kruza pokazuju kako se ne mora biti uštogljen i dosadan iako si poznat i stariji.

U poslednje vrijeme i svjetski državnici su uvidjeli snagu ove društvene mreže i smjelo ušli u otvaranje naloga i kreiranje sadržaja.

Viktor Orban, Đorđa Meloni, Emanuel Makron, Kirijakos Micotakis predvode ovaj novi talas, a ono što je u regionu trenutno hit je profil predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Profil na kom bi pozavidjeli mnogi regionalni tik tokeri pruža jako kreativan sadržaj, bar na prvi pogled spontan i duhovit. Sadržaj koji prikazuje predsjednika Srbije u potpuno drugačijem "fazonu" u odnosu na onaj u kojem ga region može vidjeti.

Čini se da su ovi političari koji su smjelo ušli u Tik Tok "priču" za koplje ispred konzervativnih, koji i dan danas komuniciraju saopštenjima, a tome u prilog govore i milionski pregledi.

Od naših političara Tik Tok naloge imaju premijer Milojko Spajić, predsjednik DNP-a Milan Knežević, predsjednik URA-e Dritan Abazović, ali sadržaj na tim profilima je skroz oficijelan, slabo kreativan i sadrži snimke njihovih izlaganja.

Nadamo se da će i naši političari izaći iz uštogljenosti i svoje zone komfora i konačno sebe prikazati građanima u malo drugačijem i prirodnijem izdanju. Nije sramota biti opušten, normalan, šaliti se i biti svoj.