Društvo

DAN DOBROVOLJNOG DAVANJA KRVI U CAPITAL PLAZI!

Autor Milica Nikčević

Dobrovoljno davanje krvi, biće organizovano 18. decembra 2023. godine u galeriji The Capital Plaza centra, u periodu od 9 do 14 časova.

Izvor: Promo/Capital plaza

The Capital Plaza centar, u saradnji sa Uniqa osiguranjem i Zavodom za transfuziju krvi Crne Gore, već osmu godinu zaredom tradicionalno organizuje Dan dobrovoljnog davanja krvi. 

Iz Zavoda za transfuziju krvi Crne Gore ističu da je krv je jedini lijek humanog porijekla i da transfuzija krvi svaki dan spašava živote.

Akcija The Capital Plaza centra i UNIQA osiguranja predstavlja značajan oslonac Zavodu u obezbjeđivanju dovoljnih količina sigurne krvi za potrebe svih građana Crne Gore, za redovna liječenja, urgentna stanja i vanredne situacije. Nadam se, da će ova akcija biti lijep primjer i drugima da pokažu društvenu odgovornost i brigu prema zajednici i tako pomognu velikom broju pacijenata, čiji život zavisi od ovog lijeka, kažu iz Zavoda za transfuziju krvi.

Krv se u bolnicama daje povrijeđenima, koji su izgubili određenu količinu sopstvene krvi zbog povrede ili bolesti, bolesnicima kojima se rade velike operacije, kao i bolesnicima koji se liječe od malignih oboljenja ili teške anemije bilo kog uzroka.