Društvo

OTVOREN NOVI DIGITALIZOVANI BIOSKOP U PLJEVLJIMA

Autor Milica Nikčević

U Centru za kulturu Pljevlja večeras je otvoren digitalizovani bioskop.

Izvor: filmski centar crne gore

Direktorica Filmskog centra Crne Gore Aleksandra Božović, otvorila je večeras digitalizovanu bioskopsku salu u Centru za kulturu u Pljevljima.

“Najljepši centar za kulturu dobio je i najljepši bioskop! Odgovornost svih nas je da ovaj prostor, koji se od danas može pohvaliti najsavremenijom opremom za prikazivanje domaćih i stranih filmskih ostvarenja, bude mjesto za okupljanje svih generacija Pljevljaka, a pogotovo najmladjih, koji će uz filmove odrastati i stasavati u velike i dobre ljude“, poručila je Božović.

Ona je napomenula da je Projekat digitalizacije bioskopskih dvorana u Crnoj Gori započet prije pet godina kroz zajedničko delovanje Ministarstva kulture, Filmskog centra i lokalnih samouprava.

„Večerašnji događaj prilika je da se nakratko prisjetimo prethodnog perioda, koji nije bio nimalo lak, ali koji nam je pokazao koliko je važan zajednički rad, kao i odgovornost koju imamo kao javne institucije kulture" , rekla je Božović. 

Bioskopska sala u Pljevljima koštala je 84.000 eura, a projekat su finansirali Opština Pljevlja, Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta i Filmski centar Crne Gore.

U sklopu otvaranja nove bioskopske sale, prikazan je film Dragana Bjelogrlića Čuvari formule.

Tagovi