Društvo

UPRAVNI SUD PONIŠTIO RJEŠENJE KOJIM JE MILA KASALICA SMIJENJENA

Autor Milica Nikčević Izvor CdM

Upravni sud poništio je rješenje iz jula 2021. kojim je Mila Kasalica smjenjena sa mjesta državne sekretarke u Ministarstvu finansija i socijalnog staranja.

Izvor: MONDO

Upravni sud poništio je rješenje Vlade Zdravka Krivokapića iz jula 2021. kojim je tadašnja državna sekretarka u Ministarstvu finansija i socijalnog staranja Mila Kasalica razriješena dužnosti na predlog tadašnjeg ministra finansija i socijalnog staranja Milojka Spajića, prenosi CdM.

Napominjenimo, CdM je 30. jula 2021. objavio informaciju da je Kasalica smijenjena na Spajićev zahtjev. Kasalica je tada CdM-u potvrdila da je smijenjena.

“Smijenjena sam iako nemam dokument jer se sve odradilo zakonski upitno od strane sekretara Janka Odovića uz saglasnost ministra Spajića i predsjednika Vlade”.

Upravni sud u Odluci u koju je CdM imao uvid navodi da je u postupku donošenja rješenja, tuženi, a to je Vlada Crne Gore, počinio povredu pravila upravnog postupka.

“Cijeneći zakonitost konkretno osporenog rješenja, po nalaženju suda, obrazloženje istog ne sadrži niti jedan razlog za razrješenje, a što je neophodna pretpostavka za pravilnu primjenu Zakona o upravnom postupku. Naime, u ovom rješenju koje je predmet sudske kontrole u upravno-sudskom postupku, nije data niti jedna činjenična konstatacija kojom se pravi uzročno-posledina veza sa primjenom člana 30 stav 4 Zakona o državnoj upravi, na koji se tuženi poziva, pa isključivo pozivanje tuženog na ovu odredbu, a bez pojašnjenja okolnosti razrjesenja tužilje, dovodi u pitanje valjanost obrazloženja a time i zakonitost osporenog rješenja”, navodi se između ostalog u Odluci Upravnog suda.

Možda ce vas zanimati