Društvo

DANAS NAS OČEKUJE PRETEŽNO OBLAČNO VRIJEME, MAKSIMALNA TEMPERATURA DO 18 STEPENI!

Autor Ivona Ulićević

Otkrivamo vam kakvo nas vrijeme očekuje danas.

Izvor: MONDO/ Mirela Ljumić

Na sjeveru Crne Gore sjutra pretežno oblačno, vjetrovito i relativno toplo, na početku sjevernih predjela sa čestom kišom, dok se na krajnjem sjeveru i sjeveroistoku očekuje dosta suvog vremena. Duvaće jak na udare olujni južni vjetar. Najviša dnevna temperatura od 10 do 18 stepeni. Na jugu, promjenljivo oblačno povremeno i mjestimično i kiša, lokalno je moguć i pljusak sa grmljavinom, naročito u kontinentalnim oblastima. Vjetar pojačan i jak, na udare i veoma jak južnih smjerova. Temperatura do 20 stepeni.

More jače talasasto do uzburkano. Vjetar, jak na udare i vrlo jak južnih smjerova. Temperatura mora oko 17 stepeni.

U subotu slično vrijeme kao i u petak, uz nešto češće i jače padavine u drugom dijelu dana i tokom noći. U nedjelju postepeno jače zahlađenje, ponegdje sa slabim kišom i susnježicom, tokom dana, a tokom noći ponegdje sa slabim snijegom. U nedjelju će mjestimično duvati umjeren do pojačan sjeverni vjetar.

Na jugu, u subotu promjenljivo oblačno, vjetrovito, povremeno kiša ili pljusak sa grmljavinom i relativno toplo vrijeme za ovo doba godine. Duvaće jak na udare i vrlo jak južni vjetar. U nedjelju promjenljivo oblačno uglavnom suvo ili ponegdje uz malo kiše uglavnom, poslijepodne. Vjetar pretežno slab do umjeren promjenljivog smjera i biće malo svježije u odnosu na prethodna dva dana.