Društvo

ILIJA PJEŠČIĆ PONOVO DIREKTOR LUKE BAR!

Autor Milica Nikčević Izvor Vijesti

On će tu dužnost obavljati do 4. oktobra 2025 godine.

Izvor: MONDO

Prethodno, Odbor direktora je postupio po Presudama Osnovnog suda u Baru i Višeg suda u Podgorici i razriješio Iliju Pješčića, prenose Vijesti.

"Procedura je dalje nalagala ponovno razmatranje dostavljene dokumentacije trojice kandidata koji su ispunili uslove, po konkursu iz 2021. godine, njihovih biografija i Planova i programa rada za 'Luka Bar' AD, kao i Zapisnika sa usmenih intervjua koji su tada obavljeni sa kandidatima. Na osnovu navedene dokumentacije, a uz primjenu profesionalnih, stručnih i etičkih standarda u biranju najboljeg kandidata za mjesto izvršnog direktora 'Luka Bar' AD, uprkos kratkom vremenskom roku koji je ostavljen zbog postupanja po Presudi Višeg suda, Odbor direktora je jednoglasno donio Odluku o imenovanju Ilije Pješčića na mjesto Izvršnog direktora... Konstatovano je da je Pješčić dostavio najkonkretniji i najrealniji Plan i program rada 'Luka Bar' AD za mandatni period od četiri godine, što mu je dalo prednost u odnosu na ostale kandidate", navodi se u saopštenju Luke Bar.

Takođe se navodi da je na sjednici Odbora direktora održanoj prošle sedmice, donešena odluka o provjeri diploma svih zaposlenih u preduzeći "Luka Bar", pišu Vijesti.