Društvo

OTKLONJEN KVAR NA MREŽI NA ŽABLJAKU

Autor Milica Nikčević Izvor Vijesti

Iz CEDIS-a i CGES-a kažu da su njihove ekipe kasno sinoć bile na terenu i riješile problem. Oni su se izvinili svim građanima Žabljaka zbog, kako su rekli, neprijatnosti koje sa sobom nosi prekid u napajanju električnom energijom.

Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović

Ekipe Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS) i Crnogorskog elektroprenosnog sistema (CGES) sinoć su riješile problem na mreži i uključile dalekovod koji služi za napajanje Žabljaka, saopšteno je iz tih kompanija.

Oni su na Fejsbuku naveli da su loši vremenski uslovi koji su u srijedu zahvatili područje Žabljaka, doveli su do problema na dalekovodu 35 kV Brezna - Žabljak koji trenutno služi za kao jedino napajanje Žabljaka, prenose Vijesti.

“Napajanje od strane Pljevalja isključeno je na zahtjev CGES-a, zbog radova na 400 kV dalekovodu u okviru trans balkanskog koridora”, kaže se u zajedničkom saopštenju CEDIS-a i CGES-a.

Kako se navodi, njihove ekipe odmah su angažovane kako bi se otklonio kvar ili obezbijedilo alternativno napajanje.

Iz CEDIS-a i CGES-a su rekli da su njihove ekipe kasno sinoć bile na terenu, ulažući svoje napore da uspostave napajanje uprkos izuzetno lošim vremenskim uslovima, pišu Vijesti.

“Ukoliko ne dodje do normalizacije naponskih prilika, ekipe CEDIS- i CGES-a će nastaviti sa radom u ranim jutarnjim časovima”, kaže se u saopštenju.

Iz CEDIS-a i CGES-a izvinili su se svim građanima Žabljaka zbog, kako su rekli, neprijatnosti koje sa sobom nosi prekid u napajanju električnom energijom.

Tagovi