Društvo

IZ NABUJALOG LIMA U BERANAMA SPAŠENA DVA RADNIKA, SITUACIJA U BIJELOM POLJU SE NORMALIZUJE!

Autor Balša Janković Izvor Vijesti

U Bijelom Polju je evakuisana jedna osoba

Izvor: MONDO/Gordana Bojanić

Nabujali Lim donio je dosta problema stanovnicima Berana a tamošnji vatrogasci-spasioci intervenisali su na preko 25 lokacija, kazao je komandir Službe zaštite i spašavanja Mikica Korać, prenose Vijesti.

Ipak, najzahtjevnija akcija bila je kada su iz nabujale rijeke spasili dvojicu radnika privatne komapnije koja obavlja poslove na sanaciji korita, koji su mašinom pokušali da uđu u korito rijeke i počeli da tonu.

Situacija u Bijelom Polju nakon prestanka padavina polako se normalizuje, ali sve službe će i dalje pratiti situaciju na terenu, kako bi blagovremeno reagovale u cilju zaštite ljudi i imovine”, saopšteno je iz Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje.

Iz tog tima navode da su danas sve službe lokalne samouprave bile na terenu, počevši od Sekretarijata za stambeno komunalne poslove, koje koordinira svim aktivnostima u saradnji sa preduzećima "Komunalno Lim" DOO, Vodovod Bistrica DOO, zatim sa Sekretarijatom za inspekcijske poslove, Komunalnom policijom i Službom zaštite i spašavanja. Napominju da je Opštinski tim u stalnoj komunikaciji i da će blagovremeno obavještavati javnost o situaciji u Bijelom Polju.

Shodno planu zaštite danas je izvršena evakuacija jednog člana porodice Korać, a mašine su bile angažovane na saniranju posljedica na svim navedenim tačkama, a odčepljen je i propust kod Romskog naselja u Rakonjama.

U ulici ispred OŠ “Marko Miljanov” ekipe su otčepile odvod za atmosferske vode i zaštitile objekat od poplava.

Ekipe Službe zaštite i spašavanja, Sekretarijata za inspekcijske poslove i Komunalne policije vršile su obilazak lokalnih putnih pravaca uz kritične vodotoke i atmosferske akumulacije, vršeći procjenu o potrebi eventualnih zatvaranja za saobraćaj putnih pravaca”, navode iz opštinskog tima, prenose Vijesti.