Društvo

DIREKTOR INSTITUTA ZA JAVNO ZDRAVLJE PODNIO OSTAVKU!

Autor Ivona Ulićević Izvor Vijesti

Nakon tri naporne fizičke i psihičke godine uzrokavane pandemijom COVID-19 infekcije, Igor Gajić je odlučio da podnese ostavku.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

"Vezano za navode iz medija gdje se pominju falsifikovane diplome, želim jasno da stavim do znanja da se principijelno protivim svakom vidu malverzacija i molim da se istrage u ovom pravcu nastave u cijelom državnom sistemu", saopštio je Galić.

Dosadašnji direktor Instituta za javno zdravlje Igor Galić saopštio je da je podnio ostavku na tu funkciju, prenose vijesti.

"Nakon tri godine psihičke i fizičke iscrpljenosti uzrokavane pandemijom COVID-19 infekcije, obavještavam javnost da sam Ministru zdravlja i premijeru podnio ostavku na funkciju direktora Instituta za javno zdravlje Crne Gore. Vezano za navode iz medija gdje se pominju falsifikovane diplome, želim jasno da stavim do znanja da se principijelno protivim svakom vidu malverzacija i molim da se istrage u ovom pravcu nastave u cijelom državnom sistemu", saopštio je on, pišu Vijesti.

Kazao je kako se nada da će "i ovim činom zaštititi integritet ustanove, čast porodice i svoj lični teško stečen ugled".

"Ministru zdravlja i Vladi Crne Gore želim uspješan rad i sreću u zaštiti zdravlja stanovništva Crne Gore sa nadom da će završiti procese koji će rezultirati ulaskom države u EU", zaključio je Galić.