Društvo

SVJETSKO ZLATO ZA CRNOGORSKE PLESAČE U LATINO PLESOVIMA

Autor Anja Rašović

IDO WORLD COUPLE DANCE CHAMPIONSHIPS 2023, održava se u Skoplju u ovoj sedmici.

Izvor: Instagram/plesni_klub_sonrisa_podgorica

U pratnji delegacije Plesnog saveza Crne Gore na ovom prvenstvu otputovali su i predstavili se latino takmičari plesnog kluba “Sonrisa” i plesnog kluba “Royal”.

Plesni klub “Sonrisa” i latino formacija “Stars” danas su osvojili 1. mjesto u uzrasnoj kategoriji djeca (kadeti).

PSCG zlatnoj djeci i njihovim vrijednim trenerima, Slobodanu Vukčeviću i Jeleni Vukčević Bracanović, upućuje iskrene čestitke.

Zapažen rezultat osvojila je i takmičarka Teodora Milović, koja je ušla u finale i osvojila 4. mjesto. Tako je i plesni klub “Royal” bio nadomak bronzanoj medalji u plesu paso dobl.

Osim spomenutih plesača na takmičenju su nas predstavljali i brojni latin solo plesači, kao i latino grupa odraslih plesača.

Predsjednica PSCG, Sanja Kalezić, koja iz dvorane u Skoplju bodri takmičare, poručuje da je ponosna zbog ličnog uvjerenja da su crnogorski plesači postali lideri u svijetu plesa, i to u različitim plesnim disciplinama.

Posebno ističe zadovoljstvo zbog spremnosti i zalaganja plesnih klubova za odlazak i predstavljanje na takmičenjima svjetskog ranga.

“Čuti himnu Crne Gore na svjetskom prvenstvu izaziva poseban osjećaj. Zahvalna sam i zadivljena našim zlatnim takmičarima. A o plesu će tek da se priča… ”

“Današnji dan zaključujemo porukom upućenom plesačima i trenerima Crne Gore : Snovi se ostvaraju, a trud se isplati”, poručuje Kalezić.