Društvo

SJUTRA NAS OČEKUJU PLJUSKOVI, MOGUĆE SU I POPLAVE U URBANIM SREDINAMA!

Autor Ivona Ulićević Izvor RTCG

Prema informacijama Zavoda, za petak, 10. novembar, očekuje se pretežno oblačno vrijeme, povremeno kiša, mjestimično pljuskovi i grmljavina, a intenzivnije padavine od sredine dana, naročito u južnim predjelima.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Na osnovu izvještaja Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore (ZHMS), Direktorat za zaštitu i spašavanje MUP-a poslao je upozorenje svim učesnicima u sistemu zaštite i spašavanja i ukazao na potrebu podizanja operativne spremnosti.

"Lokalno su moguće umjerene do obilne količine kiše i kratkotrajne vremenske nepogode. I u subotu u prvom dijelu dana najavljene su slične vremenske prilike. Intenzivne padavine se očekuju sjutra popodne i tokom noći, kao i u subotu (11. novembar) u prvom dijelu dana. Vjetar će biti povremeno umjeren do jak, na udare veoma jak, južnih smjerova, a more umjereno talasasto do jače talasasto. Kao posljedica obilne kiše lokalno su mogući kratkotrajni problemi sa obilnom količinom vode (flashflood efekti), posebno u urbanim sredinama, na bujičnim tokovima i duž saobraćajnica koje presijecaju planinske kosine", upozoravaju u Direktoratu, prenosi RTCG.