Društvo

MLADI VIOLINISTA MILUTIN RADULOVIĆ ODRŽAO SOLISTIČKI KONCERT U KIC-U!

Autor Mirela Ljumić

Milutin Radulović priredio je publici predivno veče u velikoj sali KIC-a ,,Budo Tomović".

Izvor: Instagram/milutin_radulovic/Screenshot

Koncert je izveo u saradnji s pijanistom Davorom Novakom. Na repertoaru su bile dvije sonate Volfganga A. Mocarta (k. 481, br. 33 u Es-duru) i Ludviga van Betovena (br. 7 u c-molu, op. 30 br. 2), kao i obrada Arije Lenskog iz opere Evgenije Onjegin Petra I. Čajkovskog. 

Talentovani Podgoričanin istovremeno studira violinu na Muzičkoj akademiji u Sarbrikenu, u klasi prof. Gordana Nikolića, i na Muzičkoj akademiji u Sarajevu, u klasi prof. Marka Simovića. 

Milutin je još od malih nogu pokazao interesovanje i ljubav za muziku, te su njegovi uspjesi počeli veoma rano da se nižu.

Prve muzičke korake načinio je u muzičkoj školi ”Vasa Pavić“ u Podgorici.

Učestvovao je na mnogim muzičkim takmičenjima na kojima je osvajao vrijedne nagrade. 

Usavršavao se na seminarima kod uglednih umjetnika kao što su: Arkadij Vinokurov, Robert Lakatoš, Stefan Milenković, Sreten Krstić, Ivo Stankov, Vujadin Krivokapić, Klara Fleder-Pantilon, Onder Baloglu, Marko Josifoski, Kristof Popen, Anton Martinov, Gordana Matijević Nedeljković, Dmitrij Prokofjev i drugi.

Uspješno je završen njegov drugi po redu solistički koncert, i vjerujemo da ćemo ga uskoro gledati i na svjetskim binama.

Posebna mu je čast, kako ističe, što je nastupio u domaćoj sali pred svojom publikom.

Izvor: Instagram/milutin_radulovic/Screenshot