Društvo

JABUČANIN SA PORODICOM ZAKLJUČAN U SC "CETINJE" ZBOG NESPORAZUMA SA SPORTSKIM RUKOVODSTVOM

Autor Anja Rašovi Izvor RTCG

Cetinjanin Miloš Jabučanin sa sa suprugom i dvoje maloljetne djece zaključao u „maloj“ sali Sportskog centra „Cetinje“ u znak protesta jer, kako kaže, lokalna vlast želi da mu otme taj prostor kako bi ga ustupila drugoj osobi.

Izvor: Biciklistički klub Lovćen-Cetinje

„Zaključan u sali sa porodicom želim da skrenem pažnju lokalnoj vlasti, da što hitnije riješe problem kako ovo ne bi preraslo u nešto veće jer na ovaj način ostavljaju moju porodicu bez hljeba“, kaže za Radio Cetinje Miloš Jabučanin, piše RTCG.

On kaže da je već na početku vladavine aktuelne vlasti dobio otkaz iz Sportskog centra „čime se pokazuje politički revanšizam, s obzirom na to da mu je otac odbornik Demokratske partije socijalista“.

Želim da naglasim da se sve ovo dešava na inicijativu Stare garde Liberalnog saveza Crne Gore na čelu sa predsjednikom Goranom Vušurovićem i članom rukovodstva Perom Vujovićem. Smatram da ovo nije način da se ophodi prema starim cetinjskim familijama – kazao je Jabučanin uz zaključak da se samo on našao na udaru pored mnogih nepravilnosti koje postoje u SC „Cetinje“, „pred kojima i gradonačelnik Đurašković zatvara oči“.

Direktor Sportskog centra Zoran Kapisoda za Radio Cetinje kaže da je „mala sala“ u SC Cetinje data na korišćenje Rukometnom klubu “Lovćen“, a RK „Lovćen“ je tu salu, „bez ugovora, bez ičega“ ustupio gospodinu Milošu Jabučaninu, prenosi RTCG.

„Nakon što je istekao ugovor za zakup sale mi smo kontaktirali Rukometni klub „Lovćen“ od kojih smo dobili informaciju da njih više ne interesuje zakup te dvorane, nakon čega smo od njih zvanično tražili da nam vrate ključeve. Odjednom, pojavljuje se Jabučanin. Nigdje se ni u kakvom papiru Jabučanin do tada ne pojavljuje. Nema ni zakupa niti podzakupa, oni su se dogovorili da mu tu dvoranu ustupe, a on je tu dvoranu izdavao i zarađivao novac“, kaže direktor Sportskog centra „Cetinje“ Zoran Kapisoda.

Kako RTCG piše, on dodaje da je Jabučanin dolazio kod njega na razgovor i da mu je rekao da se iseli iz sale, te da Sportski centar mora da pozove procjenitelja, kako bi odbor direktora sačinio javni poziv za zakup sale – kako nalaže zakon.

„Na svaki dopis koji smo poslali RK Lovćen oni su nam odgovarali da nemaju nikakve veze sa dvoranom, da nemaju ključeve da ih nikad nijesu uzeli što po mom mišljenju nije normalno, jer ako uzmeš nešto da koristiš kao podstanar, ne možeš bez ključeva“, kaže Kapisoda uz napomenu da je to „nekakva njihova igra“.

On dodaje da nakon što su iz SC “Cetinje” stavili katanac na vrata, prijavljeni su policiji. Protiv SC nije podnešena bilo kakva prijava jer, kako navodi Kapisoda, nije ni bilo osnove za to.

Iz Rukometnog kluba „Lovćen“, Radio Cetinju je potvrđeno da sala svojevremeno jeste ustupljena Jabučaninu, a da će se oglasiti ukoliko bude potrebe za time, prenosi RTCG.