Društvo

PETORO NAŠIH DRŽAVLJANA POLIJEĆE IZ TEL AVIVA

Autor Anja Rašović Izvor Vijesti

Prema planu evakuacionog leta avion bi trebalo u 13.30 časova da poleti iz Tel Aviva, nakon čega će naši državljani iz Skoplja autobusom nastaviti put ka Crnoj Gori.

Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić

Petoro crnogorskih državljana nalazi se na aerodromu u Tel Avivu, gdje bi za nekoliko sati sa grupom Makedonaca i nekoliko srpskih državljana, trebalo avionom Air Serbia da polete za Skoplje, pišu Vijesti.

Prema planu evakuacionog leta avion bi trebalo u 13.30 časova da poleti iz Tel Aviva, nakon čega će naši državljani iz Skoplja autobusom nastaviti put ka Crnoj Gori...

Vlada Sjeverne Makedonije organizovala je let za njihove državljane, koji se nalaze u Izraelu, pa je Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore zamolilo da tim letom u Skoplje dovedu i Crnogorce, koji posljednja dva dana pokušavaju da pronađu slobodne letove kako bi se vratiti kući.

Troškove leta Air Serbije, kako Vijesti prenose, snosi Vlada Severne Makedonije, koja je juče saopštila da su odlučili da organizuju čarter, evakuacioni let u Tel Aviv.

"U uslovima potpuno otkazanih letova i blokiranog avio-prevoza sa Izraelom, saradnjom sa „Er Serbiom” za prevoz građana, koji su zatražili pomoć prevaziđen je izazov organizovanja ovog čarter leta. Avio-prevoz koji će biti organizovan biće besplatan za građane koji su zatražili pomoć", navedeno je u zvaničnom saopštenju vlade Severne Makedonije.

U utorak rano ujutro, 10. oktobra, avion crnogorske kompanije Air Montenegro iz Tel Aviva sletio je u Podgoricu, a tim letom koji je organizovala Vlada i MVP, dovezen je 101 putnik.

U Podgoricu su osim državljana Crne Gore doputovali državljani osam zemalja - Albanije, Hrvatske, Sjeverne Makedonije, Kosova, Sjedinjenih Američkih Država, Slovenije, Srbije i Švedske, piše portal Vijesti.